Vremea de afară e perfectă pentru băuturi calde,cu gust de toamnă,servite de sub păturică.Așa cum v-am spus,vă las în această postare ingredientele pentru Pumpkin Spice Latte
Aceste cantități sunt pentru 2 persoane:
100 gr dovleac plăcintar(tăiat bucățele)
500 ml vacaju vanilie
2 cafele espresso
2 lg sirop de arțar
2 lgț scorțișoară Ceylon
1/4 lgț nucșoară
1/2 lgț cuișoare măcinate
1/2 lgț ghimbir pudră
Extra lapte Vacaju vanilie spumat sau frișcă vegană.
Puneți dovleacul la fiert(sau copt) pentru 15 minute,până când e moale,apoi îl faceți piure.
Peste piure adăugați restul ingredientelor pentru latte și amestecați bine.Apoi le puneți pe foc și continuați să amestecați până ajunge aproape de punctul de fierbere.Opriti focul și puneți totul în blender.
Pasul ăsta ajută să avem un lichid fin și spumos pentru că blendează și fibrele dovleacului.Deși este un pas care poate fi sărit vă recomand să îl faceți!
IMPORTANT!-Lăsați loc să intre aer în blender în timp ce mixează,pentru că lichidul e fierbinte.Eu am o căpăcel micuț,pe care l-am scos,ca sa intre aer.
În cana/paharul în care vreți să serviți puneți o cafea scurtă,apoi adăugați amestecul cu dovleac.Peste el eu am pus spumă făcută din Vacaju Vanilie și am presărat puțină scorțișoară.
Să aveți un weekend minunat!