Aceste foietaje cu brânză vegana sunt foarte ușor de făcut și sunt foarte delicioase
aluat foietaj vegan (800 gr)
220 brânză vegană tip ricotta
4-5 linguri sirop de arțar
1 lgț extract de vanilie
1/2 lingură scorțișoară Ceylon
1 pumn merișoare uscate
50 gr unt vegan topit
Încălzim cuptorul la 180 de grade.
Prima dată am făcut umplutura.Am amestecat brânza vegană cu siropul de arțar,extractul de vanilie și scorțișoara.După ce am omogenizat,am incorporat și merișoarele.
Foietajul meu avea 2 foi.Am tăiat fiecare foaie în 9 părți egale.Pe 9 dintre ele le-am uns cu unt topit,apoi am pus câte o lingură(plină cu vârf) din amestec în mijlocul fiecarei bucăți.
Peste ele am pus câte o bucată de aluat din celalalte 9.Am sigilat marginile apăsând cu furculița.Apoi am crestat cu un cuțit fiecare bucată.
Am uns toate bucățile cu restul untului vegan topit.
Am băgat la cuptor pentru 25-30 de minute.Sunt gata când sunt crescute frumos și ușor rumenite.
Sunt foarte bune și mi-au satisfăcut pofta pentru desert cu brânză.
PS:să testați umplutura înainte să o puneți.Dacă simțiți nevoia să fie mai dulce mai adăugați îndulcitor.Pentru noi a fost perfectă așa.
Să aveți un weekend minunat!