Prajitura cu mere si pere

Pentru că deja și vremea ne amintește că e toamnă,gândul meu merge doar la prăjituri cu mere și pere.Astăzi este despre plăcinta asta cu pere,care se face foarte repede.Am fost mai leneșă și am folosit foi cumpărate.

Publicat la: 12.10.2022
Prajitura cu mere si pere
Ingrediente:
 • Foi de placintă (eu am folosit cumpărate-400gr)
  1,5-2 kg de pere
  6 lg stevia
  1 lg pudră de scorțisoară Ceylon
  Zeama de la 1/2 lămâie mică
  1 lgț extract de vanilie
  unt vegan
Mod de preparare:

Am lăsat foile să se decongeleze.Eu am avut 12 foi subțiri.Am folosit pentru bază 6 și restul le-am pus deasupra.

După ce am spălat și curățat perele,le-am tăiat cubulețe. Apoi am topit 1 lg unt vegan și am pus perele și indulcitorul,am amestecat bine și le-am gătit la foc mic aprx 5 min.Am adăugat apoi scorțișoara și zeama de lămâie.Am mai gătit 2-3 min.Apoi am oprit focul,am pus extractul de vanilie și am amestecat bine.

Am uns cu unt o formă pentru copt,apoi am pus o foaie de aluat.Am uns cu unt vegan foaia,apoi am adăugat altă foaie.Am continuat așa până am folosit jumătate din pachet.Am adăugat apoi perele gătite.Am acoperit cu o foaie,peste care am pus unt topit și am continuat până am terminat foile.

Cu un cuțit care taie bine,am tăiat toată plăcinta în bucăți. Apoi am băgat la cuptorul preîncălzit la 200 de grade.A stat la cuptor 45 de min.E gata când e frumos rumenită peste tot.

Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email