Aceste mini tarte cu fistic și ciocolată sunt absolut delicioase și sunt potrivite atât pentru perioada postului ,cât și ca o variantă de desert pentru sărbători. Eu am folosit 4 forme de mini tarte cu diametru de 10 cm fiecare. Dar poate la fel de bine să fie folosită și o singură formă de tartă.
Blat:
•100 gr migdale •100 gr caju
•60 gr pudră de roșcove (sau pudră de cacao)
•100 gr curmale
•25 ml ulei de cocos topit
Stratul de fistic:
•180 gr Cremă de fistic
Stratul de ciocolată:
•200 gr ciocolată neagră vegană
•200 ml lapte de cocos( partea întărită de la o conservă de lapte de cocos)
Pentru decor am folosit fistic mărunțit.
Curmalele trebuie hidratate în apă caldă pentru 10-15 min,apoi aruncată apa de pe ele.
Ca să faceți blatul,puneți migdalele și nucile caju în blender/robot de bucătărie și le mixați până aveți textură de făină.Apoi puneți pudra de roșcove,curmalele și uleiul de cocos topit.Le mixați iar bine,până aveți o pastă lipicioasă.
Ungeți formele cu puțin ulei de cocos ,apoi puneți compoziția pentru blat în fiecare formă și nivelați.
Trebuie apoi puse în frigider până topiți ciocolata.
Topiți ciocolata cu laptele de cocos pe baie de abur,până aveți o cremă fină.Lăsați apoi câteva minute deoparte,să se răcească.
Peste stratul de bază,puneți cremă de fistic.
Apoi turnați amestecul de ciocolată peste crema de fistic și băgați la frigider pentru 4h.