Cheesecake vegan cu vanilie și căpșuni

Acest cheesecake vegan este delicios și este perfect pentru perioada asta,în care urmează să avem căpșuni și fructe proaspete.

Publicat la: 05.07.2023
Cheesecake vegan cu vanilie și căpșuni
Ingrediente:

Blat:
100 gr migdale
100 gr nuci pecan
10 curmale hidratate

Crema:
300 gr caju crud hidratat
Zeama 1/2 lamaie
140 sirop de agave
100 unt de cacao
2 lgt extract de vanilie
150 ml iaurt de caju

Jeleu:
300 gr căpșuni congelate
30 ml sirop de agave

2 lg amidon +4apa

Mod de preparare:

*Forma mea are diametrul de 18 cm.

Ca să faceți stratul de bază,puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie.Mixați până aveți un amestec lipicios.

Turnați amestecul într-o formă tapetată cu hârtie de copt.Nivelați bine și puneți deoparte.

Nucile de caju trebuie hidratate peste noapte,apoi strecurate și spălate bine.
După aceea puneți în blender toate ingredientele pentru cremă și mixați bine.Trebuie să aveți o cremă foarte fină.

Turnați crema peste bază și băgați la frigider pentru minim 4 h.

Ca să fac jeleul am pus căpșunile congelate într-o oală,apoi am turnat și siropul de agave.Le-am gătit până s-au înmuiat și au lăsat zeamă.Apoi le-am blenduit cu un blender de mână și le-am pus iar pe foc mic.
Am amestecat amidonul cu apă într-o cană,apoi am turnat peste căpșuni amestecând mereu.Am mai gătit 2 min,apoi am pus sosul deoparte și l-am lăsat să se răcească.

Am turnat sosul peste cheesecake înainte de servire și gata.

cheesecake vegan
Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email