Cheesecake vegan cu ciocolată

Acest cheesecake vegan este unul dintre cele mai bune pe care le-am făcut până acum.Eu am folosit biscuiți care seamănă cu oreo,fără zahăr.Dar puteți să folosiți orice biscuiți vă plac. A ieșit foarte cremos și cu un gust absolut delicios!

Publicat la: 25.02.2023
Cheesecake vegan cu ciocolată
Ingrediente:

Diametrul formei în care am făcut cheesecakeul are 20 cm.Dacă folosiți altă dimensiune e posibil să aveți nevoie de modificări ale cantităților.

Blatul:

150 gr biscuiți cu ciocolată (fără cremă) 

50 gr unt vegan

Crema: 

200 gr caju hidratat(ideal peste noapte)

2 cutii cremă de  brânză vegană

150 iaurt de caju

90 ml sirop agave

100 gr unt cacao( topit)

2 lgț Extract de vanilie

160 gr biscuiți rupți

Glazura:

100 ciocolată vegană

100 lapte de cocos (doar partea întărită)

Opțional:boabe de cacao(cocoa nibs)

Mod de preparare:

Ca să faceți baza,folosiți biscuiții fără cremă.I-am mărunțit într-un robot de bucătărie,apoi am adăugat untul topit.

Eu am pus hârtie de copt peste forma în care am pus cheesecakeul.

Am turnat amestecul de biscuiți și unt peste hârtia de copt,apoi am nivelat cu ajutorul unui pahar.

Ca să fac crema, am pus caju la hidratat peste noapte.Apoi am aruncat apa de pe el și l-am limpezit bine.

Apoi l-am pus în blender cu restul ingredientelor pentru cremă și am mixat până am avut o compoziție foarte fină.

După ce am turnat crema peste bază,am adăugat și biscuiții rupți și am amestecat.

Am băgat la frigider peste noapte.

Înainte să îl servim am topit pe baie de abur ciocolata cu laptele de cocos.Dupa ce a fost totul Topit și omogenizat am lăsat puțin să se răcească.

Apoi am turnat ciocolata peste cheesecake,am presărat boabe da cacao și gata.

Dacă vreți să se întărească ciocolata mai repede băgați puțin la frigider.

Sper să îmi spuneți părerea voastră dacă îl încercați!

cheesecake
vegan
Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email