Acest cheesecake vegan este unul dintre cele mai bune pe care le-am făcut până acum.Eu am folosit biscuiți care seamănă cu oreo,fără zahăr.Dar puteți să folosiți orice biscuiți vă plac. A ieșit foarte cremos și cu un gust absolut delicios!
Diametrul formei în care am făcut cheesecakeul are 20 cm.Dacă folosiți altă dimensiune e posibil să aveți nevoie de modificări ale cantităților.
Blatul:
150 gr biscuiți cu ciocolată (fără cremă)
50 gr unt vegan
Crema:
200 gr caju hidratat(ideal peste noapte)
2 cutii cremă de brânză vegană
150 iaurt de caju
90 ml sirop agave
100 gr unt cacao( topit)
2 lgț Extract de vanilie
160 gr biscuiți rupți
Glazura:
100 ciocolată vegană
100 lapte de cocos (doar partea întărită)
Opțional:boabe de cacao(cocoa nibs)
Ca să faceți baza,folosiți biscuiții fără cremă.I-am mărunțit într-un robot de bucătărie,apoi am adăugat untul topit.
Eu am pus hârtie de copt peste forma în care am pus cheesecakeul.
Am turnat amestecul de biscuiți și unt peste hârtia de copt,apoi am nivelat cu ajutorul unui pahar.
Ca să fac crema, am pus caju la hidratat peste noapte.Apoi am aruncat apa de pe el și l-am limpezit bine.
Apoi l-am pus în blender cu restul ingredientelor pentru cremă și am mixat până am avut o compoziție foarte fină.
După ce am turnat crema peste bază,am adăugat și biscuiții rupți și am amestecat.
Am băgat la frigider peste noapte.
Înainte să îl servim am topit pe baie de abur ciocolata cu laptele de cocos.Dupa ce a fost totul Topit și omogenizat am lăsat puțin să se răcească.
Apoi am turnat ciocolata peste cheesecake,am presărat boabe da cacao și gata.
Dacă vreți să se întărească ciocolata mai repede băgați puțin la frigider.
Sper să îmi spuneți părerea voastră dacă îl încercați!