Ulei de măsline
Ceapă
Pătrunjel rădăcină
Păstârnac
Morocov
Sfeclă
Roșii tocate
Cartofi
Varză
Foi de dafin
Sare/piper
Pătrunjel proaspăt
Iaurt vegetal(eu am folosit de caju)
Curățați și spălați bine cartofii.Apoi îi tăiați cubulețe.Îi puneți într-o oală și puneți varza tăiată peste ei,acoperiți cu apă și puneți la fiert.Puneți câteva frunze de dafin,sare,piler și acoperiți cu un capac.Fierbeți până se inmoaie cartofii.
În acest timp,în altă oală,puneți puțin ulei de măsline.Căliți ceapa,apoi adaugați pătrunjelul,păstârnacul,morcovul și sfecla.Le lăsați să se gătească amestecând.Eu am adăugat și puțină apă peste ele.
Apoi adăugați și roșiile tocate și mai gătiți 1-2 min.
Apoi turnați amestecul roșu de legume peste cartofi și varză.Amestecați bine și mai gătiți puțin.Apoi puteți adăuga pătrunjel și,opțional,usturoi.
Opriți focul și gata.
Atunci când o servesc îmi place să agaug iaurt de caju și extra pătrunjel.Poftă bună!