Borș ucrainean

Publicat la: 22.01.2023
Borș ucrainean
Ingrediente:

Ulei de măsline

Ceapă

Pătrunjel rădăcină

Păstârnac

Morocov

Sfeclă

Roșii tocate

Cartofi

Varză

Foi de dafin

Sare/piper

Pătrunjel proaspăt

Iaurt vegetal(eu am folosit de caju)

Mod de preparare:

Curățați și spălați bine cartofii.Apoi îi tăiați cubulețe.Îi puneți într-o oală și puneți varza tăiată peste ei,acoperiți cu apă și puneți la fiert.Puneți câteva frunze de dafin,sare,piler și acoperiți cu un capac.Fierbeți până se inmoaie cartofii.

În acest timp,în altă oală,puneți puțin ulei de măsline.Căliți ceapa,apoi adaugați pătrunjelul,păstârnacul,morcovul și sfecla.Le lăsați să se gătească amestecând.Eu am adăugat și puțină apă peste ele.

Apoi adăugați și roșiile tocate și mai gătiți 1-2 min.

Apoi turnați amestecul roșu de legume peste cartofi și varză.Amestecați bine și mai gătiți puțin.Apoi puteți adăuga pătrunjel și,opțional,usturoi.

Opriți focul și gata.

Atunci când o servesc îmi place să agaug iaurt de caju și extra pătrunjel.Poftă bună!

borș ucrainean
Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email