Acest bundt cake este absolut delicios.Perfect pentru zilele în care vrei un desert plin de ciocolata, sau, de ce nu, pentru orice masa festiva.
300 gr făină
100gr pudră de cacao
1 lgt praf de copt
1/2 bicarbonat
1 cana lapte de caju(eu am folosit Vacaju cioco)
2/3 cana iaurt de caju Vacaju
1/2 cana unt vegan
240 gr zahar de cocos
1 lgț extract de vanilie
1 lg Semințe de in râșnite+ 3 lg de apă
50 ml unt vegan topit
Spray de ulei de cocos pentru forma de bundt cake.
Ingrediente glazura:
100 gr ciocolată vegană
100 gr cremă de cocos
Amestecați semințele de in râșnite cu apa și le lăsați deoparte.
Apoi puneți într-un bol ingredientele uscate, iar în alt bol toate ingredientele umede.
Turnați amestecul de ingrediente umede peste cele uscate și omogenizați bine.Pulverizați spray de cocos în forma de bundt cake,apoi turnați aluatul.
Băgați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de min.E gata când iese scobitoarea curată din aluat.
Scoateți prăjitura din cuptor și acoleriți cu o folie de aluminiu pentru 10 min.
Apoi o scoateți pe un grătar de răcire și o lăsați să se răcească complet.
Topiți la baie de abur ciocolata împreună cu crema de cocos.După ce e topită lăsați să se răcească aproximativ 10 min.
Apoi turnați peste prăjitură.
Dacă vă place o puteți stvi așa,cu această cremă moale.
Dar, dacă preferați,o puteți pune la frigider pentru 15-20 de minute,ca să fie crema întărită.