Carrot Cake

Am incercat mai multe variante vegane de Carrot Cake,dar asta a iesit exact cum am vrut.Blatul pufos,dar nu sec si crema fresh

Publicat la: 01.11.2022
Carrot Cake
Ingrediente:

3 lg seminte de in rasnite
9 lg apa
120 gr zahar de cocos
80 gr unt vegan topit(am folosit @naturli )
100 ananas(eu am folosit congelat,dar puteti sa folositi si din conserva)+1 lg sirop de agave
150 morcov
1 lgt extract Vanilie

270 gr faina de grau
3 lgt praf de copt
1/2 lgt bicarbonat
2 lgt scortisoara
1 varf de sare
40 nuci tocate marunt


Pentru Crema:
150 branza crema de caju
Partea intarita de la o conserva lapte de cocos
4 linguri sirop de agave
1 lg zeama de lime
50 gr unt vegan 

optional:fistic maruntit pentru decor

Mod de preparare:

Am incalzit cuptorul la 180 de grade.
Eu am pregatit 2 forme de copt cu diametrul de 18 cm.Le-am dat cu putin ulei de cocos si am tapetat cu hartie de copt.
Daca vreti sa fie pe un singur nivel pregatiti doar o tava mai mare,poate sa fie in forma de chec,tava de cozonac sau chiar si briose.Dar timpul de gatire poate sa fie putin diferit,asa ca trebuie sa o verificati.

Am amestecat 3 lg seminte de in cu 9 lg de apa si le-am lasat deoparte pentru 10 min.

Intr-un bol am pus untul topit si zaharul de cocos,apoi le-am mixat putin.Am pus amestecul de seminte cu apa,apoi bucatelele de ananas
Ananasul eu l-am dezghetat dinainte si l-am tocat marunt.Am pus o lingura de sirop de agave peste el cand a fost dezghetat.
Acum puneti si extractul de vanilie.(Eu am uitat si l-am pus doar la sfarsit)

In alt bol am amestecat faina,praful de copt,bicarbonatul,sarea si scortisoara.Apoi le-am pus peste amestecul lichid.Dupa ce am amestecat bine am adaugat nuca si morcovii.Trebuie amestecate pana cand e un aluat omogen.E putin lipicios,dar dupa ce se coace e perfect.

Intre timp am mixat toate ingredientele pentru crema si le-am bagat la frigider pana cand s-au racit si blaturile.Dupa ce le-am scos din cuptor am asteptat sa se raceasca putin si le-am scos pe o grila de racire.

Cand au fost reci am pus un blat,un strat de crema,celalalt blat si restul cremei.Am presarat niste fistic maruntit deasupra si gata.

Ar fi bine sa aveti rabdare sa fie bine racita prajitura inainte sa o mancati.

prăjitura cu morcovi
Carrot cake
vegan
de post
Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email