Pentru crusta am folosit:
1 cana fulgi de ovaz
1 cana migdale (sau nuci,caju,etc)
100 gr curmale medjol fara sambure
Pentru crema:
300 caju hidratat peste noapte(sau minim 1 h in apa fiarta)
100 ml lapte de caju
100 gr ulei de cocos extravirgin
1 lg extract de vanilie
zeama de la 1/2 lamaie
4 lg sirop de orez(sau agave)
Stratul de caramel:
Lapte de cocos(doar partea intarita dintr-o conserva)
2 lg unt de alune(sau de arahide,migdale)
2 lg sirop de artar
putina sare
Optional pentru decor: nuci pecan +unt de alune+putin din amestecul pentru caramel
Diametrul formei mele are 18 cm.
Tapetati cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili.
Ca sa fac stratul de baza,am pus in blender fulgii de ovaz si migdalele pana am obtinut o faina din ele.Apoi am adaugat curmalele si am blenduit pana am avut un amestec omogen.E un aluat putin nisipos,dar daca il strangeti intre degete se lipeste.
Am pus aluatul in forma tapetata cu hartie de copt si am uniformizat cu o lingura.Eu am pus aluat si pe pereti.
Am bagat la congelator pentru 10 min.In timpul asta am facut crema.
Am pus toate ingredientele pentru crema in blender si am pornit blenderul la viteza mare.Am mixat pana am avut o crema fina.Din cand in cand am mai dat cu o spatula crema in jos de pe peretii vasului.
Am adaugat crema peste blat si am bagat totul la congelator pentru 4h.
Dupa cele 4h am scos cheesecakeul din congelator si l-am lasat la temperatura camerei.
Am pus pe foc toate ingredientele pentru caramel si am amestecat constant.Le-am gatit cam 3 minute pana ce s-au omogenizat si a inceput sa se ingroase sosul.
Am oprit focul si am lasat sa se raceasca,ameatecand din cand in cand.
Cand a fost racita aproape complet am adaugat crema peste prajitura.
Trebuie sa va grabiti cand intindeti crema,pentru ca se intareste repede dupa ce ia contact cu partea rece de prajitura.
Apoi am adaugat niste nuci pecat taiate deasupra si am mai pus putin unt de alune si caramel deasupra.
Daca il scoateti cu minim 30 de minute inainte de servire din congelator va avea o consistenta perfecta.Daca stiti ca sta afara mai mult de 1h,atunci va recomand sa il puneti in frigider,ca sa nu se topeasca prea tare crema.