Acest desert este perfect pentru zilele încă călduroase de toamnă.Poți să te bucuri de perele aromate peste acest cheesecake care se face destul de ușor.Toate ingredientele le găsești pe Vegis.ro ,iar dacă apeși pe ingredientele cu link te va duce direct la produsul folosit.
Strat bază:
70 g nuci
Strat cremă:
180 iaurt de caju
180 gr ulei de cocos
12 ml zeamă de lămâie
150 lapte de cocos sau cremă de cocos
Stratul de pere:
400 gr pere tăiate pătrățele
1/2 cană apă
2 lg amidon de porumb
3 lg zeamă de lămâie
30 ml sirop de agave
Forma mea are 18 cm.
Ca să faci stratul de bază,pui curmalele la hidratat în apă caldă pentru 10 min.
După ce s-au hidratat,le pui într-un robot de bucătărie,adaugi și migdalele,nucile și uleiul de cocos.Le mixezi până ai un amestec lipicios,apoi le pui în forma tapetată cu hârtie de copt.
Bagi la frigider până când faci crema.
Ca să faci crema,pui într-un blender toate incredientele și le mixezi până ai o cremă fină.La acest pas ai nevoie de un blender destul de bun,altfel nu o sa ai cea mai fină cremă.Torni crema peste bază și bagi cheesecake -ul la frigider pentru minim 4 h.Eu îl las peste noapte.
Înainte să îl servești ,te ocupi de pere.Tai perele pătrățele mici și le pui într-o oală.Adaugi peste ele siropul de agave,zeama de lămâie și apa,apoi le gătești la foc mediu 5 min.
Pui apoi scorțișoara și amidonul,omogenizezi bine și mai gătești 2 min.Lași să se răcească și apoi adaugi amestecul peste cheesecake.
Sper să îți placă și abia aștept să îmi spui părerea ta!
*Aceasta postare este o colaborare