În această perioadă avem piersici din abundență,așa că e momentul ideal să profităm de ele.Îmi place foarte mult să le folosesc în aceasta rețeta ,care este delicioasa și răcoroasă.
** Toate ingredientele folosite în această rețetă le găsiți pe Viata Verde Viu.Dacă vă ajută,am lăsat link către produse direct în lista de ingrediente.
Apăsați pe ingredient și vă duce direct la produs.
INGREDIENTE:
Pișcoturi vegane (eu le folosesc acestea)
Crema:
200 gr caju pus la hidratat(aici) (300 după hidratare)
50 ml ulei de cocos dezodorizat
Sirop:
1 piersică mare
50 ml sirop de agave
300 ml apă
Stratul de piersici:
500 gr piersici
50 ml sirop de agave
80 ml apă
15 ml zeamă de lămâie
1 lgț agar agar
Ca să faceți crema,puneți toate ingredientele în blender și mixați până aveți o cremă fină.
Ca să faceți siropul,tăiați bucăți piersicile,apoi puneți la fiert în apa în care adăugați și siropul.
Lăsați să fiarbă câteva minute,apoi opriți.Strecurați lichidul de piersică.O să folosim lichidul ca să însiropăm pișcoturile.
Ca să faceți stratul de piersici,spălați bine piersicile,apoi le tăiați în bucățele și le puneți într-o oală mică.Adăugați apoi toate ingredientele,mai puțin agar-agar.
Gătiți câteva minute,până piersicile sunt ușor gătite.Adăugați apoi și pudra de agar-agar,amestecați bine și mai gătiți două minute.
Lăsați să se răcească puțin.
Ca să montezi desertul,bagă pișcotul în sirop,apoi faci primul strat din pișcoturi însiropate.Pui apoi crema,urmând apoi stratul de piersică.Continuă așa până umpli vasul în care faci desertul.
Eu am folosit pahare și din cantitățile astea au ieșit 4 bucăți.
**Aceasta postare include linkuri de afiliat