Prăjitura cu pere răsturnată

O prăjitura care se face foarte ușor și este potrivită pentru zilele răcoroase de toamnă.Eu am profitat de niște pere,dar merge foarte bine și cu mere sau prune.

Publicat la: 29.12.2022
Prăjitura cu pere răsturnată
Ingrediente:

3 pere
3 lg sirop de arțar

180 lapte vegetal
130 piure pere
Zeama de la 1/4 lămâie
40 ml ulei vegetal(eu am folosit de cocos)
1 lgț extract de vanilie

85 gr stevia
1 lgț semințe de in râșnite
1 lgț scorțișoară
190 gr făină de ovăz (eu am folosit GF)
2 lgț praf de copt
1 lgț picatbonat
Un vârf de sare

Mod de preparare:

*Forma mea de copt are diametru de 18 cm*

Curățați și tăiați perele.Le aranjați într-o formă tapetată cu hârtie de copt.Turnați apoi siropul de arțar peste și lăsați deoparte.

Amestecați toate ingredientele uscate,apoi cele umede.
Turnați apoi amestecul uscat peste cel umed și omogenizați.

Apoi turnați aluatul peste pere și băgați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.E gata când iese scobitoarea curată.

Lăsați să se răcească,apoi o răsturnați pe o farfurie întinsă.Luați cu grijă hârtie de copt de pe ea.
Lăsați să se răcească complet ,apoi mai puteți presăra scorțișoară,sau orice alte condimente că plac vouă.Eu am mai presărat puțină stevia pudră.(am dat stevia în râșniță până s-a făcut pudră!).

pere
prăjitura fără gluten
Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email