Crispy tofu

Am încercat de mai multe ori să fac bastonașe crocante de tofu,dar a fost prima dată când am fost mulțumită de rezultat. Aceste bastonașe le puteți adăuga în salate,sandwichuri,wrapuri sau lângă un sos de usturoi.

Publicat la: 27.12.2022
Crispy tofu
Ingrediente:

1 bucată de tofu(eu l-am folosit pe cel de la Lidl)
5-6 linguri amidon de porumb
50 gr pesmet
2 lg fulgi de pesmet(panko)
1 lgț boia
1/2lgț usturoi pudră
sare
2 ,,ouă” de in(2 lg semințe de in râșnite amestecate cu 6 lg de apă)
50 ml lapte de caju

ulei de măsline sub formă de spray

Mod de preparare:

Mod de realizare:

Punem bucata de tofu pe prosoape de hârtie si punem ceva mai greu deasupra,ca să se stoarcă bine.Așteptăm 15-20 de min.

Amestecăm semințele de in cu apa și le lăsăm deoparte.Dupa 10 min le amestecăm cu laptele de caju.

Intre timp punem pe o farfurie amidonul de porumb.Pe altă farfurie amestecăm pesmetul,panko,boiaua,sare după gust și pudra de usturoi.

Încălzim cuptorul la 180 de grade și tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

Apoi tăiem tofu în bastonașe și îl trecem prin:amidon,amestecul de in și lapte,apoi prin cel de pesmet.

Apoi îl punem pe hârtia de copt și dăm cu sprayul cu ulei de măsline.Băgăm la cuptor pentru 15 min,apoi le întoarcem cu grijă.Mai dați cu puțin spray și mai lăsați 15 min.

Noi le-am mâncat cu un sos de caju și usturoi.

Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email