Ingrediente uscate:
•240 gr faina de ovaz(daca nu aveti faina puneti in blender fulgii de ovaz si mixati pana cand devin faina).Eu am folosit GF
•4 linguri zahar de cocos(daca va place mai dulce puteti sa puneti mai mult)
•70 gr pudra de cacao
•2 lgt praf de copt
•0,5 bicarbonat
•putina sare
Ingrediente lichide:
•360 ml lapte de migdale
•3 banane pasate
•70 gr unt de alune
•2 lg cidru de mere sau zeama de lamaie
•2 lgt extract de vanilie
Peste prajitura am facut o crema/glazura din:
•200 gr crema de cocos
•70 gr ciocolata neagra
Si extra cipsuri de ciocolata pentru decor.
Optional puteti sa adaugati cipsuri de ciocolata,nuci,alune,orice va place.
Incalziti cultorul la 180 de grade.
Intr-un bol incapator amestecati ingredientele uscate,apoi agaugati cele lichide peste ele.Amestecati cu un mixer de mana pana cand e bine omogenizat.
Daca vreti sa adaugati chipsuri de ciocolata sau nuci acum e momentul.Le puneti in aluat si amestecati cu o lingura.
Ungeti o forma de copt cu ulei de cocos si puneti aluatul un ea.Bagati la cuptor pentru 45 de minute.Verificati cu o scobitoare daca e gata,in functie de cuptor poate sa fie necesar 5-10 minute in plus.
Lasati sa se raceasca la temperatura camerei in timp ce faceti crema.Am pus intr-o oala crema de cocos si cand a fost aproape de fierbere am adaugat ciocolata,amestecand mereu.Mai lasam pe foc 1 min pana se omogenizeaza bine.Oprim focul si mai amestecam pana se ingroasa putin.
Cand prajitura e rece adaugati crema.Eu am mai pus niste cipsuri de ciocolata peste si am bagat la frigider prajitura.Am lasato cam o ora in frigider,dar va recomand sa o lasati macar 2 h pana o taiati.