Aceasta budinca este foarte potrivită pentru un desert sau un mic dejun .In funcție de ce mai adăugați poate sa îndeplinească ambele roluri foarte bine.
•3 cani lapte vegetal(eu am folosit de migdale)
•4 linguri sirop de agave
•1 lingura extract de vanilie
•1 varf de sare
•1/2 cana perle de tapioca
Optional:fructe proaspete,granola,fulgi de cocos,etc.
Amestecam intr-o oala laptele,siropul,sarea si vanilia si le gatim la foc mediu.Chiar inainte sa fiarba adaugam si tapioca(limpezita bine cu apa).Fierbem timp de 15-20 de minute.E gata cand toate bilutele sunt transparente.
Lasam sa se raceasca si bagam la frigider pentru minim o ora.Deci daca vreti sa o mancati dimineata va recomand sa o faceti seara dinainte.Bineinteles ca o puteti servi si calda,dar aici e vorba de gusturile fiecaruia.Eu o prefer rece pentru ca atunci are textura de budinca.
Daca o pregatiti seara tot ce trebuie sa faceti dimineata e sa o puneti in bol,sa adaugati fructe sau cereale si sa va bucurati de o masa gustoasa.
Peste budinca rece eu am pus:
capsuni si granola
iaurt vegetal cu fructe,mure,capsuni si cipsuri de cocos