Aceste batoane cu caramel ne-au plăcut foarte tare.Sunt vegane,fara gluten și se fac și ușor.
Baza:
140 gr migdale fără coajă măcinate
70 faină de cocos
90 sirop de agave/arțar
20 ml ulei de cocos topit
2 lg unt de arahide
Stratul de caramel:
160 curmale fără sâmbure hidratate(aprx 30 de minute)
2 lg tahini
200 gr lapte de cocos(partea întărită de la o conserva )
Glazura de ciocolată:
200 gr ciocolată vegană
1 lg ulei de cocos
Tava folosită de mine are 24x12 cm.
Ca să faceți baza,amestecați toate Ingredientele pentru bază.Apoi turnați compoziția într-oo formă tapetată cu hârtie de copt.
Băgați la congelator până faceți crema de caramel.
Curmalele trebuie hidratate în apă caldă pentru minim 30 de minute, apoi strecurate bine.Ca să faceți stratul de caramel puneți tot într-un robot de Bucătărie sau blender.Mixați pânâ aveți o compoziție fină.Apoi turnați peste stratul de bază.
Băgați la congelator peste noapte.
A doua zi,topiți la baie de abur ciocolata cu uleiul de cocos.
Tăiați batoanele și le treceți prin compoziția de ciocolata.Le băgați putin la frigider să se întărească ciocolata.Apoi sunt gata de servire.
Restul se păstrează la frigider câteva zile fără probleme. :)