Prăjitura cu morcov se face ușor și este delocioasă!Este evident,vegană(de post),iar de această dată, am ales să o fac și fără gluten.
Ingrediente aluat:
50 piure de mere
2 lg semințe de in râșnite+ 6 lg apă
100 ml iaurt de caju
70 faină de migdale
100 faină( eu am folosit un mix fără gluten)
1 lgț praf de copt
130 zahăr de cocos
30 ulei de nucă
1 lgț scorțișoară
1/4 lgț Nucșoară
1 lgț extract de vanilie
1 pumn de nuci mărunțite
2 morcovi dați prin răzătoare
Cremă:
60 erythritol
150 gr brânză cremă vegană
Amestecăm semințele de in râșnite cu apa.Le lăsăm deoparte minim 10 minute.
Amestecăm ingredientele uscate(mai puțin nucile).Apoi adăugăm ingredientele umede.Omogenizăm totul,apoi adăugăm morcovii.Amestecăm,apoi transferăm totul într-o formă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm la cuptor la 180 de grade pentru 55 de minute.
Lăsăm să se răcească complet.
Ca să facem crema,mixăm crema de brânză cu erythritol.
După ce e rece prăjitura punem crema deasupra.Eu am mai presărat câteva migdale.
Dacă vreți să aveți o cremă mai tare băgați la frigider minim 1 h.