Această înghețată este una dintre preferatele noastre.E răcoroasă și foarte fresh,sper să îi dai o șansă!???? Este o combinație de vanilie,căpșuni și ciocolată albă.Vă recomand să o încercați cât mai repede. **Aveți nevoie de o formă de silicon ca să iasă bine
Crema de vanilie:
200 gr caju(hidratat peste noapte)
250 lapte de cocos la conservă
3 lg sirop de arțar
2 lgț extract de vanilie
Umplutură:
Pentru umplutură am folosit gem de căpșuni făcut în casă.
Glazura de ciocolată:
180 gr ciocolată albă vegană (a mea era îndulcită cu zahăr de cocos și s-a făcut maro după topire)
3 lg ulei de cocos
Ca să faceți crema ,puneți toate ingredientele pentru cremă în blender si mixați la viteză mare până când obțineți o cremă fină.
În formele de înghețată din silicon am pus jumătate din crema de vanilie,apoi am băgat bețișorul.În mijloc am pus gemul de căpșuni și am acoperit apoi cu restul de cremă.
Am băgat totul la congelator peste noapte(sau minim 4h)
Ca să pregătim glazura topim ciocolata cu uleiul de cocos pe baie de abur.
Le-am scos din congelator,apoi din formă și le-am acoperit cu glazura de ciocolată.
Pentru textura ideală trebuie scoase din congelator cu 15 min înainte de servire.
Daca nu le serviți după ce le glazurați trebuie să le puneți înapoi în congelator.