Tarta cu vanilie și mango

Vreau sa va arat astazi o tarta potrivita pentru weekend.Se face foarte usor si e foarte lejera.

Publicat la: 08.11.2022
Tarta cu vanilie și mango
Ingrediente:

Pentru blat:
100 gr migdale
100 gr nuci
100 gr ovaz
100 gr curmale medjol
2 lg ulei de cocos topit
1 lg sirop agave

Crema:
500 lapte de cocos din conserva(2 parti intarite si 1 lichida)
2 lgt extract vanilie
80 ml sirop artar
2 lg agar agar

Jeleu de mango:
350 gr mango(eu am folosit congelat)
50 ml suc de portocale
1 lgt agar agar

Rodie pentru servit/decor

Mod de preparare:

Tarta merge foarte bine si cu jeleu de capsuni

Am uns cu putin ulei de cocos o forma de tarta cu fundul detasabil.A mea are diametrul de 26 cm.

Am pus migdalele,nucile si ovazul in blender si am mixat pana s-au transformat in faina.Apoi am pus curmalele,uleiul si siropul de agave si am blenduit din nou.A iesit un amestec lipicios.
Am pus aluatul in forma de tarta si l-am distribuit uniform.

Am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute.(Daca vreti varianta fara coacere puteti sa o puneti la frigider,pana cand pregatiti crema,iese foarte buna si asa)

Lasati sa se raceasca inainte sa puneti crema.

Ca sa fac crema am pus 1/2 din laptele de cocos intr-o oala.Am adaugat agar agar si am amestecat bine.Dupa ce a fiert am mai gatit 2 minute.Apoi am olrit focul si am adaugat repede siropul de artar,vanilia si restul laptelui.Am amestecat bine si am adaugat crema peste crusta.Este destul de lichida,dar nu va speriati,se va intari.
Am bagat tarta la frigider pentru 2 h.

Pentru stratul de jeleu am decongelat mango.Apoi am amestecat mango cu sucul de portocale si am blenduit totul cu un blender de mana.Dupa ce am obtinut o consistenta foarte fina am pus pe foc si am adaugat 1 lgt agar agar.La fel ca si la crema,dupa ce a fiert am mai gatit 2 minute amestecand constant.Am lasat sa se raceasca putin apoi am turnat jeleul peste crema.

Am pus tarta din nou in frigider pentru inca 2 h.Inainte sa servim am pus si niste seminte de rodie.

Tarta
vanilie
mango
Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email