Prăjitura cu mere

????Prăjitura cu mere a fost mereu în topul preferințelor mele.Vreau să vă arăt astăzi varianta vegană și așa cum v-am obișnuit,fără zahăr rafinat.Se face foarte ușor și repede. Îmi place blatul crocant în combinație cu umplutura de mere.Merge perfect pe vremea asta lângă un ceai sau o cafea.Sper să vă placă și vouă!

Publicat la: 27.12.2022
Prăjitura cu mere
Ingrediente:

Blat:
250 gr unt vegan la temperatura camerei
60 ml sirop de agave
1 lgț extract de vanilie
420 gr făină
1 plic praf de copt
puțină sare

Umplutură:
5 mere mari(ale mele au avut 650 gr)
60 ml sirop de agave
1 lg scorțișoară Ceylon
1 lg griș din grâu integral
1 lgț extract de vanilie

extra 2 linguri de griș din grâu integral

Mod de preparare:

Îmcălziți cuptorul la 180 de grade.

Spalați și curățați merele.Apoi le dați prin răzătoarea mare.Dacă aveți mere foarte suculente trebuie să le stoarceți puțin.Adăugați apoi restul ingredientelor pentru umplutură și amestecați bine.Apoi le lăsați deoparte până faceți aluatul.

Într-un bol puneți toate ingredientele și omogenizați cu o furculiță,după care vă folosiți de mâini și frământați puțin aluatul.Trebuie să aveți la sfârșit un aluat ușor de dat prin răzătoare.În funcție de făina folosită se poate să mai aveți nevoie de 10-20 de gr.Trebuie să simțiți că nu e deloc lipicios aluatul.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt.A mea are dimensiunea de 28x22 cm.

Împărțiți aluatul in două.Prima parte din aluat o dați prin răzătoare și distribuiți uniform în tavă.Presărați peste o lingură din griș.Apoi puneți umplutura de măr.Dacă simțiți că rămâne prea mult suc mai strecurați puțin mărul.
Peste umplutură mai presărați o lingură de griș și dați prin răzătoare a doua parte din aluat.Distribuiți uniform aluatul peste măr.

Dați la cuptor pentru 45-55 de minute,in funcție de cuptor.E gata când stratul de deasupra frumos rumenit.

Scoateți și așteptați să se răcească.

prăjitura cu mere
vegana
Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email