vreau să vă las această rețetă de cheesecake vegan copt,care combinat cu unt de arahide și mere cu școrțișoară este delicios!
Blat:
150 gr migdale
150 gr fulgi de ovăz
100 ml ulei de cocos
4 lg sirop de agave
Un vârf de sare
Cremă:
300 gr de caju
100 gr cremă de cocos
7 lg sirop de agave
50 ml lapte de caju
3 lg zeamă de lămâie
3 lg amidon de porumb
1 lgț extract de vanilie
Vârf de sare
Stratul de arahide:
150 unt de arahide
50 sirop de artar
30 ulei de cocos
Stratul de mere:
260 mere decojite și tăiate bucățele
2-3 lg sirop de agave
1 lg ulei de cocos
1 lgt scorțișoară
Am folosit o formă cu pereți detașabili cu diametrul de 20 cm.Am uns cu puțin ulei de cocos,apoi am lipit hârtie de copt pe fundul și pe pereții formei.
Încălziți cuptorul la 180 de grade.
Ca să faceți blatul puneți toate ingredientele în blender sau robot de bucătărie.După de mixați o să aveți un blat puțin nisipos.Am pus blatul în formă și am nivelat bine.Am băgat la cuptor pentru 10 min.Apoi am lăsat să se răcească până am făcut crema.

Ca să faceți crema puneți toate ingredientele în blender și mixați până când aveți o cremă fină.
Adăugați peste blat și băgați la cuptor pentru 1 oră.Dacă vedeți că se arde prea tare suprafața cremei puneți staniol sau o altă tavă deasupra pentru ultimele minute.
Opriți cuptorul și lăsați ușa puțin deschisă.Lăsați cheesecakeul să se răcească acolo măcar 30 de minute,apoi afară până ajunge la temperatura camerei.Apoi băgați la frigider pentru câteva ore.
Am amestecat toate ingredientele pentru crema de arahide într-un bol.Apoi am pus crema peste cheesecake.
Am pus toate îngredientele într-o tigaie și am amestecat.Am gătit cam 3 minute,până am simțit că se înmoaie puțin merele.Le-am lăsat să se răcească,apoi le-am pus peste stratul de arahide.