unteți fani galette?Eu sigur sunt,e genul de desert pe care nu îl refuz!Astăzi vă arăt o variantă cu pere și brânza din caju.Această rețetă se face foarte repede și simplu.
Aluat:
300 gr făină
150 unt vegan
3 lg sirop de agave
4-5 lg apa rece
Un vârf de sare
Umplutură:
80 gr branză din caju de tip ricotta
3 lg sirop de agave
1/2 lgț scorțișoară
3 pere
1 lg sirop de agve
zeama de la jumătate de lămâie
1/2 lgț scorțișoară
Decor:
2 lg lapte de caju+1 lg sirop de agave
fulgi de migdale
Într-un bol punem făina,sarea,untul vegan și siropul de arțar.Frământăm puțin cu mâinile,apoi adăugăm și apa.Mai frământăm,până obținem un aluat elastic.Dacă e prea lipicios mai adăugați puțină făină.Puneți aluatul în frigider până când pregătiți umplutura.
Spălați bine perele,apoi feliați fiecare pară.Peste feliile de pară adăugați 1 lg sirop de agave,zeama de lâmâie și 1/2 lgț scorțișoară.Le amestecați cu mâna ușor,să nu se rupă.
Brânza din caju o amestecați cu 3 lg sirop de arțar și 1/2 lgț scorțișoară.
Scoateți aluatul din frigider și îl puneți pe o suprafață înfâinată.Întindeți cu ajutorul unui sucitor.Cu ajutorul unei farfurii eu mi-am făcut contur,în așa fel încât să rămână cam 4-5 cm de aluat liber pe margini.
Pe mijlocul aluatului am pus brânza din caju,apoi bucățile de pară.Am adus marginile de aluat spre interior.Apoi am uns marginile cu amestecul de lapte vegetal și sirop de arțar,peste care am presărat fulgi de migdale.
Am băgat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
Merge foarte bine lână o cupă de înghețată de vanilie atunci când e caldă,lângă o cafea sau un ceai