Nouă ne-a plăcut tare mult varianta asta de înghețată cu vanilie și zmeură.
Pentru Crema de vanilie:
200 gr caju
130 ml Vacaju vanilie
3 lg sirop de agave
Gem:
200 gr zmeură(eu am folosit congelată)
2 linguri sirop de agave
1 lg semințe de chia
Glazura de ciocolată:
180 gr ciocolată albă vegană
3 lg ulei de cocos
Opțional puteți mărunți niște migdale,alune sau caju pe care le puneți în compoziția topită pentru glazură.
Eu am pus niște migdale albe mărunțite în compoziția care a învelit ultimele bucăți de înghețată.
Punem toate ingredientele pentru cremă în blender si mixăm la viteză mare până când obținem o cremă fină.
Apoi punem zmeura,siropul de agave și semințele de chia într-un vas și gătim la foc mic până când reușim să stâlcim zmeura și obținem consistență de dulceață.
Ca să pregătim glazura topim ciocolata cu uleiul de cocos pe baie de abur.
În formele de înghețată din silicon am pus jumătate din crema de vanilie,apoi am băgat bețișorul.În mijloc am pus gemul și am acoperit apoi cu restul de cremă.
Am băgat totul la congelator peste noapte(sau minim 4h)
Le-am scos din congelator,apoi din formă și le-am acoperit cu amestecul de ciocolată albă.
Daca nu le serviți după ce le glazurați trebuie să le puneți înapoi în congelator.
Pentru textura ideală trebuie scoase din congelator cu 20 de minute înainte de servire.