Inghetata vegana de vanilie și caramel sarat

Vreau să începem weekendul intr-un mod delicios. V-am spus că mai vine o variantă de înghețată vegană.Combinația asta a avut cel mai mare succes în rândul prietenilor nostri care nu sunt vegani.

Publicat la: 12.10.2022
Inghetata vegana de vanilie și  caramel sarat
Ingrediente:

Crema de vanilie:

  • 200 gr caju(hidratat peste noapte)
    250 cremă de cocos
    3 sirop de arțar
    2 extract de vanilie

Caramel sarat:

  • 70 gr tahini(pastă de susan)
    60 gr sirop de arțar
    2 lg ulei de cocos
    1/2 lgț sare

Glazura de ciocolata:

  • 180 gr ciocolată neagră vegană
  • 3 lg ulei de cocos
Mod de preparare:

Aveți nevoie de o formă de silicon ca să iasă bine

Punem toate ingredientele pentru cremă în blender si mixăm la viteză mare până când obținem o cremă fină.

Punem toate ingredientele într-un vas la foc mic și le amestecăm până când obținem un sos de caramel.

Ca să pregătim glazura topim ciocolata cu uleiul de cocos pe baie de abur.

În formele de înghețată din silicon am pus jumătate din crema de vanilie,apoi am băgat bețișorul.În mijloc am pus caramel și am acoperit apoi cu restul de cremă. Am băgat totul la congelator peste noapte(sau minim 4h)

Le-am scos din congelator,apoi din formă și le-am acoperit cu glazura de ciocolată.

Pentru textura ideală trebuie scoase din congelator cu 15 min înainte de servire.

Daca nu le serviți după ce le glazurați trebuie să le puneți înapoi în congelator.

înghețată vegana
de post
ciocolata
caramel
Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email