Ne place foarte tare această variantă de Nutella vegană și am vrut să îți arăt cât de ușor o poți face!
240 alune de pădure crude
100 sirop de agave/arțar
20 pudră de cacao
1 lgț extract de vanilie
Opțional:
1 lg ulei de cocos ( se întărește la frigider)
Lapte vegetal (puj trepatat până ajungi la textura dorită)
Încălzești cultorul la 180 de grade.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt,apoi pui alunele peste ea.
Le bagi la cuptor pentru 10-15 minute.Le scoți și le lași puțin să se răcească,câf să nu te arzi când lucrezi cu ele.
Cu ajutorul unui prosop dai jos cojițele,apoi transferi alunele într-un blender.
Le mixezi aproximativ 5 min.În acest timp mai oprești blenderul și cu ajutorul unei spatule împingi conținutul de pe margini în compoziție.Continui să mixezi până ajungi la consistența dorită.
Apoi pui pudra de cacao,îndulcitorul și extractul de vanilie.Mai mixezi și dacă vrei să ajustezi textura adaugi ulei de cocos și lapte vegetal.Aici nu am pus o cantitate exactă pentru că vreau să adaugi cât ai nevoie pentru textura preferată de tine.