Îmi place mult granula făcută în casa.din punctul meu de vedere granola perfectă trebuie să fie crocantă.Ceilalți membrii ai familiei preferă cealaltă variantă,care nu e cu bucățele așa crocante(găsiți în postările mai vechi varianta mai puțin crocantă). Astăzi vă las varianta asta,care dacă sunteți ca și mine,o să o adorați. Ce ziceți?Sunteț în echipa granola extra crocantă sau nu prea?
INGREDIENTE:
100 gr fulgi de ovăz
50 gr migdale
50 gr nuci
30 gr semințe de in
20 gr făină de migdale (sau de ovăz,cocos)
20 gr fulgi de cocos
40 gr quinoa limpezită bine
2 gr scorțișoară pudră
50 gr sirop de arțar/agave
3 gr extract de vanilie
30 gr ulei de cocos
un vârf de sare
Opțional:cipsuri de cocos, cocoa nibs, fructe uscate, ciocolată,etc.
Pune toate ingredientele uscate într-un bol și le amesteci puțin.Apoi adaugi ingredientele lichide și omogenizați.
Încălzește cuptorul la 170 de grade și acoperă tava cu hârtie de copt.
Pune amestecul peste hârtie și bagă la cuptor pentru 15 de minute.După 10 minute am întors tava.Nu amesteca granola daca vrei să fie crocantă.
Granola trebuie să se răcească complet înainte să mai adaugi alte ingrediente.O rupi bucăți dupa gustul tău,adăugi orice îți place,apoi o păstrezj într-un borcan care are capac.
Sper să îți placă!