Îmi plac terciurile și mănânc destul de des.Schimb cam tot timpul de pun în ele și de obicei nu cântăresc nimic.Vă pun ingredientele folosite de data asta,dar dacă simțiți că vreți să fie mai lichid adăugați mai mult lichid,etc.
40 gr fulgi de ovăz
150 lapte vegetal (+-100)
1 lg semințe de chia
Toppingul de mere:
1 lg sirop se arțar
1 măr
1/4 lgț Scorțișoara
Opțional:
unt de alune de pădure
Semințe de cânepă
Puneți toate ingredientele într-o cratiță și fierbeți 10-15 min,până aveți consistența de budincă.Opriți apoi focul și lăsați acoperit 3-5 min.
În acest timp puneți și mărul curățat și tăiat bucățele într-o cratiță,la foc mic.Adăugați peste el siropul și scorțișoara și gătiți 1-2 min.
Puneți terciul într-un bol ,apoi puneți merele deasupra.Presărați și untul de alune și niște semințe de cânepă și e gata.