Atunci când îți dorești o masă hrănitoare ,rapidă și gustoasă acest orez e perfect.îmi place mult combinația de orez cu legume și tofletă,iar turmericul îi adaugă și mai multă savoare.
1 lg ulei de măsline
Țelină apio
Ardei roșu
1/2 lg turmeric pudră
2 căni orez integral
Porumb fiert
Mazăre fiartă
Pentru tofletă:
1 lg ulei de măsline
180 gr tofu
1/2 lgț turmeric pudră
1/3 lgț usturoi pudră
1/3 lgț boia
1/3 lgț fulgi chili
1/2 lgț kala namak(sare neagră)
Puțin piper
1 lg fulgi de drojdie inactivă
60 ml lapte de caju
Ca să faceți orezul,căliți în ulei țelina apio cu ardeiul (eu adaug mereu și puțină apă la acest pas) ,apoi adăugați turmericul.
Amestecați și adăugați apoi orezul spălat bine.Puneți apă peste el și lăsați să fiarbă acoperit.
Când vedeți că e fiert,adăugați porumbul și mazărea.
În acest timp faceți și tofleta.
Stoarceți tofu de zeamă și îl țineți puțin între prosoape de bucătărie.Încălziți puțin ulei de măsline,apoi adăugați bucățile rupte de tofu.Gătiți 1 minut amestecând,apoi turnați amestecul făcut din restul îngredientelor peste el.Gătiți aprx 5 min,până se absoarbe lichidul.
Apoi puneți și tofleta peste orezul cu legume și amestecați.
Eu am mai presărat deasupra niște caju mărunțit și vlăstari de broccoli.