Legume cu sos de caju

Combinația de legume la cuptor lângă un sos de caju…este una dintre preferatele mele.Partea frumoasă este că poți să folosești orice legume ai prin casă!

Publicat la: 05.01.2024
Legume cu sos de caju
Mod de preparare:

Ingrediente:

Cartof

Cartof dulce

Morcovi (eu am avut 3 culori)

Ulei de măsline

Boia

Mix de ierburi italiene

Sare,piper

 

Mix de nuci:

1 pumn caju

1 pumn migdale

1 pumn nuci

1 lg ulei de măsline

2 lg melasă (sau alt sirop:agave,arțar)

Sos de caju:

100 gr caju hidratat

80 ml apă

2 lg fulgi de drojdie inactivă

1 cățel de usturoi

Coaja de la 1/2 lămâie

Sare

MOD DE PRPARARE:

Taie legumele cubulețe, apoi adaugă condimentele peste ele.Partea frumoasă este că poți să folosești orice legume ai la îndemână.

Amestecă-le bine!

Taie nucile și pune-le într-un castron.Adagă peste ele uleiul de măsline și îndulcitorului tău preferat.

Folosește orice nuci ai la îndemână.

Pune hărție de copt peste tavă și adaugă legumele condimentate ,peste care pui nucile.

Pune-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și gătește pentru 40 de minute!

În acest timp pregătește sosul:

Hidratează caju peste noapte. Dacă te grăbești, pune caju în apă fierbinte pentru 30 de minute.Apoi limpezește-l și pune caju în blender. Adaugă peste el sarea, fulgii de drojdie inactivă, usturoiul,coaja de lămâie și mixează până ai o cremă fină.

Găsești mai multe rețete de sos fără lactate în cursul meu de înlocuitori pentru lactate.Click aici ca să ajungi la curs.

Ca să servești,scoate legumele de la cuptor și așeză-le lângă sosul de caju.Sunt sigură că o să îți placă!

Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email