Combinația de legume la cuptor lângă un sos de caju…este una dintre preferatele mele.Partea frumoasă este că poți să folosești orice legume ai prin casă!
Ingrediente:
Cartof
Cartof dulce
Morcovi (eu am avut 3 culori)
Ulei de măsline
Boia
Mix de ierburi italiene
Sare,piper
Mix de nuci:
1 pumn caju
1 pumn migdale
1 pumn nuci
1 lg ulei de măsline
2 lg melasă (sau alt sirop:agave,arțar)
Sos de caju:
100 gr caju hidratat
80 ml apă
2 lg fulgi de drojdie inactivă
1 cățel de usturoi
Coaja de la 1/2 lămâie
Sare
MOD DE PRPARARE:
Taie legumele cubulețe, apoi adaugă condimentele peste ele.Partea frumoasă este că poți să folosești orice legume ai la îndemână.
Amestecă-le bine!
Taie nucile și pune-le într-un castron.Adagă peste ele uleiul de măsline și îndulcitorului tău preferat.
Folosește orice nuci ai la îndemână.
Pune hărție de copt peste tavă și adaugă legumele condimentate ,peste care pui nucile.
Pune-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și gătește pentru 40 de minute!
În acest timp pregătește sosul:
Hidratează caju peste noapte. Dacă te grăbești, pune caju în apă fierbinte pentru 30 de minute.Apoi limpezește-l și pune caju în blender. Adaugă peste el sarea, fulgii de drojdie inactivă, usturoiul,coaja de lămâie și mixează până ai o cremă fină.
Ca să servești,scoate legumele de la cuptor și așeză-le lângă sosul de caju.Sunt sigură că o să îți placă!