Parmezan vegan

Va las mai jos doua Marian te de parmezan vegane care îl puteți face acasă.Ambele sunt delicioase și merg perfect în orice rețeta ani vrea sa folosiți parmezan clasic.

Publicat la: 27.12.2022
Parmezan vegan
Ingrediente:

200 gr migdale(hidratate peste noapte,apoi decojite)
100 semințe de pin
4 lg ulei de cocos topit dezodorizat
1 lgț agar agar
3 lg fulgi de drojdie inactivă
1 lgț Sare

*Uleiul de cocos neapărat să fie fără gust/miros

Mod de preparare:

După ce am decojit migdalele le-am limpezit bine.
Apoi le-am pus în blender cu semințele de pin și le-am dat drumul până s-au mărunțit.

Am amestecat uleiul de cocos cu pudra agar agar și am gătit la foc mic pentru 2-3 minute.

Apoi am adăugat amestecul de ulei și agar agar peste migdale și semințe.Am pus fulgii de drojdie inactivă și sarea,apoi am dat drumul blenderului până când s-a omogenizat amestecul.
Am pus totul într-o formă și am băgat la congelator pentru câteva ore.

Puteți să îl băgați și la frigider peste noapte,dar atunci e mai greu de răzuit,merge mai bine bucățele.Dacă vreți să îl dați prin răzătoare și să fie textura cât mai asemănătoare cu parmezanul clasic trebuie congelat.



Sau dacă vreți doar un parmezan simplu,rapid și numai bun de presărat pe paste în 2 minute(varianta din bolulețul verde) faceți așa:
O cană de caju crud,3-4 lg fulgi de drojdie inactivă,sare și opțional 1 lgț usturoi pudră.Totul merge în blender până se mărunțește și apoi e gata!Îl păstrați în borcan închis!

parmezan vegan
Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email