Cheesecake vegan copt

Știu că nu suntem în sezon de căpșuni și zmeură,dar îmi era tare poftă de un cheesecake vegan cu fructe.

Publicat la: 27.10.2022
Cheesecake vegan copt
Ingrediente:

Blat:
100 gr ovăz
100 gr migdale
120 gr curmale fără sâmburi
70 ml ulei de cocos topit

Crema:
400 gr caju hidratat peste noapte
100 ml lapte vegetal(eu am folosit de caju)
100 ml ulei de cocos topit
5 lg sirop de agave
Zeama de la 1/2 lămâie
1 lgț extract de vanilie
200 gr cremă de cocos
4 lg amidon de porumb

Stratul de fructe:
150 gr căpșuni congelate
150 gr zmeură congelată
1 lg sirop de agave
1 lg amidon de porumb+2 lg apă

Mod de preparare:

Tapetați o forma cu pereți detasabili cu hârtie de copt.
Încălziți cuptorul la 180 de grade

Apoi puneți ovazul și migdalele în blender.Dupa ce aveți textura de făină adăugați și restul ingredientelor pentru blat.Le mixați în blender și apoi le transferați în forma tapetată.Nivelati și băgați la frigider până când faceți crema.

Ca sa faceți crema,puneți nucile din caju, laptele vegetal, siropul de agave și uleiul de cocos în blender.Blenduiți până obtineți o cremă fină.Apoi adăugați și restul ingredientelor pentu crema.Mai mixați pana aveți o crema omogena.

Înfășurați forma de copt în staniol, apoi o puneți intr-o tavă mai mare.

Puneți crema peste blat, iar în forma mai mare turnați apa fierbinte cam de 3 cm.

Apoi băgați la cuptor pentru 50 de minute.Cand e gata lăsați ușa cuptorului deschisă și mai lăsați prăjitura acolo 20 de minute.O scoateți și o lăsați sa ajungă la temperatura camerei, dupa care o puneți în frigider pentru 4h.

Înainte de servire puneți fructele pe foc mic, acoperite.Amestecați amidonul cu apa.
Când au fiert fructele le pasați cu o furculiță,adaugati siropul și amestecul de amidon.Mai gătiți 2 minute,apoi lăsați să se răcească.Puneti apoi peste cheesecake,mai adăugați niște fructe proaspete și sunteți gata.

Cheesecake
vegan
desert
Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email