Vă place conopida?Sunt sigură că varianta gratinată o să fie pe gustul tuturor! Conopida are multe beneficii pentru sănătatea noastră,așa că ar trebui să o integrăm cât mai des în alimentația noastră.Combinată cu sosul cremos din caju este absolut delicioasă.
Ingrediente:
Conopidă(a mea a avut cam 500 gr)
50 gr pesmet
25 gr unt vegan cu usturoi
Pentru sosul de brânză vegan:
1 cană caju(hidratat minim 20 de min în apa fierbinte)
1,5 cană lapte de caju
1 cană supă legume
20 gr fulgi de drojdie inactivă
15 gr amidon de tapioca
20 ml suc lămâie
1 lgț usturoi granulat
pătrunjel proaspăt
fulgi chili
Încălziți cuptorul la 200 de grade.
Amestecați pesmetul cu untul topit.Lăsați deoparte.
Conopida o tăiați bucățele potrivite și o gătiți la abur sau o fierbeți 7-8 minute cât să nu mai fie crudă,dar să nu fie foarte moale.
Adăugați în blender ingredientele pentru sos și mixați până iese un sos fin.Turnați apoi sosul într-un vas si amestecați mereu la foc mediu pentru 5 minute.
Pe măsură ce se gătește el se îngroașă și o să obțineți un sos cremos.
Într-un vas potrivit pentru copt puneți jumătate din cantitatea de sos,adăugați conopida și acoperiți cu restul sosului.Apoi presărați amestecul de pesmet.
Acoperiți cu o folie de aluminiu și băgați la cuptor pentru 20 de minute.Apoi scoateți folia și mai lăsați 10 minute,până când crusta se rumenește frumos.
Presărați puțin patrunjel tăiat și fulgi chili.
Poate fi servit atât simplu,cât și lângă un piure proaspăt sau niște paste.