Legume la cuptor și quinoa

Atunci când am legume care știu că nu mai rezistă mult,am grijă să le folosesc cât mai curând.Mai aveam cam 5 ciuperci și o jumătate de dovlecel care trebuiau folosite,așa că le-am gătit și am făcut această salată/bowl cu ele.Este genul de mâncare pe care o consum des și mă salvează atunci când nu știu ce vreau să mănânc.

Publicat la: 24.01.2024
Legume la cuptor și quinoa
Mod de preparare:

Am folosit:
Quinoa
Mix de salată
Avocado
Ridichi
Roșii
Ciuperci champignon
Dovlecel zucchini
1 lg ulei de măsline
1/2 lgț usturoi pudră
1/2 lgț turmeric pudră
Puțin piper
Sare
Nuci
Brânzâ vegană

Dressing:
2 lg ulei de măsline
1 lg balsamic
Zeama de la 1/2 lămâie
Mărar mărunțit

Am spălat și gătit quinoa conform insttucțiunilor de pe pachet.

Apoi am curățat și tăiat în bucăți ciupercile și dovlecelul.Am pus o lingură de ulei de măsline,usturoiul pudră,turmeric,piper și sare.Le-am gătit în air fryer 12 min.(puteți și la cuptor 200 de grade 20 de min)

Într-un bol micuț am amestecat toate ingredientele pentru dressing.

Apoi am pus într-un bol quinoa gătită,legumele pe care le aveam pregătite,nucile,brânza vegană și am adăugat dressingul.

Super simplu și rapid!

Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email