Atunci când am legume care știu că nu mai rezistă mult,am grijă să le folosesc cât mai curând.Mai aveam cam 5 ciuperci și o jumătate de dovlecel care trebuiau folosite,așa că le-am gătit și am făcut această salată/bowl cu ele.Este genul de mâncare pe care o consum des și mă salvează atunci când nu știu ce vreau să mănânc.
Am folosit:
Quinoa
Mix de salată
Avocado
Ridichi
Roșii
Ciuperci champignon
Dovlecel zucchini
1 lg ulei de măsline
1/2 lgț usturoi pudră
1/2 lgț turmeric pudră
Puțin piper
Sare
Nuci
Brânzâ vegană
Dressing:
2 lg ulei de măsline
1 lg balsamic
Zeama de la 1/2 lămâie
Mărar mărunțit
Am spălat și gătit quinoa conform insttucțiunilor de pe pachet.
Apoi am curățat și tăiat în bucăți ciupercile și dovlecelul.Am pus o lingură de ulei de măsline,usturoiul pudră,turmeric,piper și sare.Le-am gătit în air fryer 12 min.(puteți și la cuptor 200 de grade 20 de min)
Într-un bol micuț am amestecat toate ingredientele pentru dressing.
Apoi am pus într-un bol quinoa gătită,legumele pe care le aveam pregătite,nucile,brânza vegană și am adăugat dressingul.
Super simplu și rapid!