Terciu de ovăz nu este ceva nou pentru mine.Dar în varianta sărată, chiar este!A fost o surpriză foarte plăcută această rețetă, care rămâne cu siguranță în meniul nostru!
Ingrediente:
Ulei de măsline
1 Ceapă
1 Cățel de Usturoi
2 Căni fulgi de ovăz
1 Căni supă legume
Lapte vegetal
500 gr ciuperci
1 pumn baby spanac
Unt vegan
Fulgi de drojdie inactivă
Oregano sau ierburi uscate
Mod de preparare:
În puțin ulei de măsline, călește ceapa, apoi aduăgă ciupercile.Asezonează cu sare, oregano sau ierburi.Acoperă cu un capac.Gătește aproximativ 15 min, până când ciupercile sunt gătite. La sfârșit,adăugă baby spanac, usturoiul pisat,puțin unt vegan și mai amestecă 2 min.
În acest timp, pregăteste și terciul de ovăz astfel: într-o cratiță puneți fulgii de ovăz cu supa de legume la fiert.După ce fierbe,adăugă unt vegan, fulgii de drojdie inactivă, sare și extra lapte vegetal pentru cremozitate.
Când sunt toate gătite, puneți terciul într-un bol, mai presărați niște fulgi de drojdie inactivă deasupra, apoi adugați ciupercile cu spanacul peste. Eu am pus și niște semințe de susan deasupra și a ieșit delicios!