Terci de ovăz cu spanac și ciuperci

Terciu de ovăz nu este ceva nou pentru mine.Dar în varianta sărată, chiar este!A fost o surpriză foarte plăcută această rețetă, care rămâne cu siguranță în meniul nostru!

Publicat la: 07.02.2024
Terci de ovăz cu spanac și ciuperci
Mod de preparare:

Ingrediente:

Ulei de măsline

1 Ceapă

1 Cățel de Usturoi

2 Căni fulgi de ovăz

1 Căni supă legume

Lapte vegetal

500 gr ciuperci

1 pumn baby spanac

Unt vegan

Fulgi de drojdie inactivă

Oregano sau ierburi uscate

Mod de preparare:

În puțin ulei de măsline, călește ceapa, apoi aduăgă ciupercile.Asezonează cu sare, oregano sau ierburi.Acoperă cu un capac.Gătește aproximativ 15 min, până când ciupercile sunt gătite. La sfârșit,adăugă baby spanac, usturoiul pisat,puțin unt vegan și mai amestecă 2 min.

În acest timp, pregăteste  și terciul de ovăz astfel: într-o cratiță puneți fulgii de ovăz cu supa de legume la fiert.După ce fierbe,adăugă unt vegan, fulgii de drojdie inactivă, sare și extra lapte vegetal pentru cremozitate.

Când sunt toate gătite, puneți terciul într-un bol, mai presărați niște fulgi de drojdie inactivă deasupra, apoi adugați ciupercile cu spanacul peste. Eu am pus și niște semințe de susan deasupra și a ieșit delicios!

Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email