Burger din fasole roșie

Vreau sa va propun un burger vegan delicios.Am lasat putin aluat deoparte si am facut niste chiftelute si pentru fete,deci daca aveti copilasi care nu mananca burger puteti face niste chiftele minunate la cuptor.

Publicat la: 01.11.2022
Burger din fasole roșie
Ingrediente:

•1 conserva fasole rosie(strecuram si limpezim bine boabele)
•1/2 cana caju
•2/3 cana fulgi de ovaz
•1 lingura pasta de tomate
•1 lingura ulei de masline
•1/2 ceapa maruntita
•2 catei de usturoi pisat
•3 oua de chia(3 lg seminte de chia rasnite amestecate cu 1/4 cana de apa)
•2 lingurite boia
•sare,piper

Mod de preparare:

Amestecam semintele de chia rasnite cu apa si lasam deoparte pentru 5 minute.
Punem ovaz si caju intr-un blender si mixam,apoi adaugam restul intregientelor si blenduim din nou.Nu insistati foarte mult,e bine ca aluatul sa aiba putina textura,nu trebuie sa fie pasta fina.

Pe o tava punem foaie de copt si formam chiftelele pentru burger.Va recomand sa aveti mainile umede cand formati chiftelele ca sa le puteti face mai bine.Din aluatul asta ies cam 4 chiftele mari.Eu am facut 2 mari si restul mici pentru fete.
Ungem chiftelutele cu putin ulei de masline,ca sa nu iasa uscate.
Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.Le intoarcem la jumatatea timpului.O sa fie crocante in exterior,dar moi in interior.

Peste chifle eu am pus putina crema de branza din caju,baby spanac,chifteluta,rosii,castraveti,maioneza vegana si cateva felii de branza vegana.Dar puteti sa puneti orice va place:ceapa,castraveti murati,ketchup,etc.

burger vegan
de post
Distribuie:

Abonare newsletter

Primește noutățile direct pe email :)

Te poți dezabona oricând.

Adresa de email